*/ ?>

Koningin Maxima brengt werkbezoek

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht woensdagmiddag 24 november een werkbezoek aan Amsterdam in het kader van de mentale gezondheid van jongeren. Centraal stonden diverse laagdrempelige initiatieven voor en door jongeren om hen meer te laten praten over en te werken aan hun mentale gezondheid. Deze initiatieven zijn door MIND aangemerkt als goede voorbeelden. De gemeente Amsterdam en de gemeente Someren en Peel & Maas lichtten toe hoe zij ruimte bieden aan deze initiatieven. Het werkbezoek vond plaats in Lab6 in Amsterdam. 

 

 

Laagdrempelige initiatieven via Thrive
Koningin Máxima sprak met betrokkenen, waaronder wethouder Simone Kukenheim en programmamanager Marjolein Martens van Thrive over de aanpak van de gemeente Amsterdam. Zo heeft de sociale beweging ‘Thrive Amsterdam Mentaal Gezond’ als doel het bevorderen van mentale gezondheid en veerkracht van alle Amsterdammers. Thrive wil Amsterdammers en organisaties aan elkaar verbinden om zo van elkaar te leren, elkaar te inspireren en elkaar aan te moedigen. Zo wordt het gewoon om over mentale gezondheid te praten. Ook werd gesproken met @ease over hoe dit initiatief laagdrempelige zorg in de wijk aanbiedt via Uptalk.nl.

@ease is in vijf steden actief, waaronder op vier plaatsen in Amsterdam. At ease wil een plek bieden waar jongeren zich welkom voelen en waar niemand er alleen voor staat als het even wat minder gaat. Door te praten over mentale problemen kan voorkomen worden dat jongeren (later) langdurige zorg nodig hebben. @Ease is ook een van de partners van Uptalk.nl

 

 

Gesprek jongeren

Aansluitend kreeg Koningin Máxima een rondleiding door Lab6. Lab6 is een samenwerkingsverband van verschillende jongerenorganisaties uit Nieuw-West en biedt alle jongeren uit Amsterdam de mogelijkheid zich te kunnen ontwikkelen op het creatieve en maatschappelijke vlak. Koningin Máxima bezocht diverse initiatieven en sprak met jongeren. Ze ging onder meer langs bij El Mazouni Coaching en Sportbegeleiding waar zij sprak met twee meisjes die door El Mazouni worden gecoacht. In De Studio sprak Koningin Máxima met jongeren die muziek maken en songteksten schrijven en bij Stichting Ara Cora vertelden enkele jongens uit de buurt over hun ervaringen met mentale gezondheid.

 

Zie ook

Artikel MIND over het bezoek

Nieuwsbericht Koninklijk Huis

 

Fotografie

MIND Robin Utrecht