*/ ?>

Week van de mentale gezondheid in teken van betekenisvol contact

Van maandag 3 juni tot en met zaterdag 8 juni 2024 vindt de nationale Week van de Mentale Gezondheid plaats. Dit jaar staat de week in het teken van ‘betekenisvol contact’. In de stad zijn verschillende activiteiten die kosteloos te bezoeken zijn voor alle Amsterdammers die in contact willen komen met buurtgenoten.

 

‘Betekenisvol contact’ gaat over het belang van verbinding tussen mensen. Dit heeft een tweeledig effect: het kan zowel de persoon die aandacht ontvangt als de persoon die aandacht geeft een positief gevoel geven. Dit draagt bij een betere mentale gezondheid.

 

Onderzoek
Uit onderzoekcijfers (volwassenenmonitor, juni 2023) blijkt dat er een toename is op mentale klachten zoals op eenzaamheid en stress. Daarnaast is de veerkracht van Amsterdammers ook afgenomen in vergelijking met eerdere metingen.

 

Activiteiten

Samen met onze partners willen we zoveel mogelijk activiteiten voor Amsterdammers organiseren tijdens deze week. Zo staat er op Holendrechtplein in Zuid-Oost gedurende de week een glazen kas die een ontmoetingsplek is voor mensen uit de buurt. In Amsterdam-Noord wordt o.a. een feest georganiseerd in de Van der Pekbuurt.

 

Benieuwd naar het programma? Alle activiteiten vind je op de activiteitenpagina.

 

Doe mee

Wil je een activiteit organiseren of heb je nog een idee? Meld je activiteit voor 24 mei hier aan. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.