*/ ?>

Webinar ‘De mentale wereld rond’

 

Mentale gezondheid gaat ons allemaal aan, maar de manier waarop we hier wereldwijd naar kijken verschilt. We kunnen leren van elkaars perspectieven, maar ook wat zorgen voor zo goed mogelijk aangesloten aanbod. Daarom organiseerden we op 24 september samen met Pakhuis de Zwijger de livecast ‘De mentale wereld rond’.

 

Deze livecast gaat daarom over verschillende culturele perspectieven over het onderwerp mentale gezondheid. Een voorbeeld van zo’n verschil is dat binnen de Westerse cultuur het individu meer centraal staat, terwijl in de meeste andere culturen het ‘wij’ voorop staat. Zo’n verschil in startpunt kan het bespreekbaar maken van mentale gezondheid lastig maken, zowel met vrienden en familie als met een hulpverlener. In deze livecast komen dan ook verschillende vragen aan bod. Welke verschillende inzichten zijn er over mentale gezondheid? Hoe kunnen we mentale gezondheid meer bespreekbaar maken binnen en tussen verschillende culturen? Welke goede initiatieven zijn er al? En wat mist er nog? Onder leiding van moderator Minchenu Maduro bespraken de gasten deze vragen.

Sprekers waren:

  • Psychiater bij Parnassia, hoofd expert groep expert groep culturele psychiatrie Samrad Ghane
  • Oprichter 3310 School for Millenials Wing Yan Man
  • Co-oprichter Stichting Cultuur in Harmonie Yordi Lassooy Tekle
  • Projectleider ‘Ik ontmoet mij’ Myriam Sahraoui
  • Directeur Buurvrouwennetwerk  Haidy Bijnaar
  • Initiator Facebookgroep ‘Trauma’s van Nora’ Nora Akachar

Deze livecast is onderdeel van de reeks ‘Kopzorgen’. Meer informatie zie https://dezwijger.nl/programma/de-mentale-wereld-rond.