wat is

We zijn een sociale beweging die Amsterdammers en organisaties aan elkaar verbindt, zodat ze van elkaar leren, elkaar inspireren en aanmoedigen.

José Manshanden: ‘Als het gaat om mentale problemen is er nog veel schaamte. Praten over een gebroken been is nu eenmaal veel gemakkelijker dan praten over je depressie’

Wat doen we?

  • Mentale gezondheid agenderen en presenteren (bij allerlei groepen en platforms in Amsterdam)
  • Maandelijks inspirerende netwerkbijeenkomsten organiseren
  • Goede voorbeelden en ervaringen uitwisselen, bijvoorbeeld in gesprekken met (focus)groepen en werkbezoeken
  • Platform bieden aan Amsterdammers, organisaties en initiatieven.
  • Netwerk- en kennisontwikkeling (lokaal, landelijk, internationaal) inclusief onderzoeksprogramma of monitoringsprogramma
    Werken aan een actieplan mentale gezondheid vanaf 2020 inclusief een Werkagenda voor het Amsterdamse College van B&W

 

Focus

De komende periode ligt de focus op de groepen: jongeren, migranten en werkgevers. Met hen gaan we in gesprek over mentale gezondheid: wat ervaren zij? Wat is nodig? Waar kunnen we van leren? Wat kunnen ze zelf veranderen of initiëren? En wat kunnen anderen doen?

 

In ontwikkeling

De beweging is volop in ontwikkeling. Deze website is een eerste basis. Gaandeweg volgt er steeds meer vorm en inhoud door ieder die meedenkt en doet. Wil je al meedenken? Denk mee over de  naam ‘Thrive’. Dit is een werktitel, in navolging van andere steden die hiermee aan de slag zijn. Wat vind je daarvan? Is er een betere naam? We horen het graag!

‘We zijn meer hetzelfde, dan dat we denken dat we anders zijn’
Lees Esther’s column

Thrive internationaal

Amsterdam maakt deel uit van een internationaal netwerk van steden die aan de slag zijn met Thrive (onderdeel van International Initiative for Mental Health and Leadership (IMHL). Amsterdam is de eerste Nederlandse stad die aansluit.
Via Thrive International leren we van vergelijkbare grote steden wereldwijd. Interessante voorbeelden zijn de scholenaanpak in New York, de Thrive@work aanpak in Birmingham, Thrive Stockholm, Thrive in steden in Australië en de BlackThrive beweging in Londen.

Update


Vlogger Annemiek  over haar thuisleven in Coronatijd