*/ ?>

Vertrouwenspersonen studentenverenigingen

`Studenten hebben het best zwaar te verduren hebben tijdens de verschillende lockdowns´ vertelt Jikke Piqeur voorzitter van AKvV.

Daarom hebben we als AKvV samen met Thrive vertrouwenscontactpersonen geïnstalleerd op de Amsterdamse studentenverenigingen. Aan de hand van een cursus werden vertrouwenscontactpersonen opgeleid en hadden studenten een laagdrempelig aanspreekpunt voor hun problemen of om even hun hart te luchten.

 

Vorig jaar gaven we deze cursus voor et eerst. En afgelopen week volgden weer allerlei vertrouwenspersonen de basiscursus . Met als mooi resultaat dat er  24 verenigingen een of meerdere opgeleide vertrouwenscontactpersonen hebben op hun vereniging. Zij zijn zeer belangrijk om het sociale welzijn onder studenten bespreekbaar te maken en laagdrempelig hulp aan te bieden.

Om hen goed te ondersteunen, willen we hen ook intervisiegroepen en verdiepende cursussen aanbieden. De verenigingen en studenten zijn heel positief over deze vertrouwenscontactpersonen en ook de vertrouwenscontactpersonen zelf merken dat er al behoorlijk wat behoefte is om met hun te praten.

 

We zijn blij dat we op deze manier de student hulp kunnen aanbieden op een laagdrempelige manier op een plek waar iedereen zich thuis voelt!