*/ ?>

Versla Blue Monday 2022!

Op maandag 17 januari 2022 is het Blue Monday. De zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar.

De bedenker, de Britse psycholoog Cliff Arnall, had een wetenschappelijk verantwoorde formule ontdekt waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig of neerslachtig voelen. Dit zou onder andere te maken hebben met de donkere en koude dagen van januari. Dit jaar is het met de lange duur van de maatregelen en de lockdown extra zwaar. Versla Blue Monday door mee te doen door een van de activiteiten.

 

Wat kun je tegen het Blue Monday gevoel doen?

  • Ren mee met de Blue Monday Run van Stichting Mind. Je kan zelf je starttijd bepalen en met wie je rent. Met het opgehaalde bedrag willen ze psychische problemen bij jongeren helpen voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.
  • Bezoek de binnententoonstelling Open over Depressiviteit bij de Hogeschool van Amsterdam. 30 portretten van jongeren die te maken hebben met depressie en delen wat hun overeind houdt. De tentoonstelling is in de HvA tot 24 februari te zien.
  • Bezoek de buitententoonstelling Open over Depressiviteit op het Hoekenrodeplein in Zuidoost. Loop langs de 30 portretten en laat je inspireren.
  • Doe de Art Therapy walk van The Bluest Monday in de Hallen. Een bijzondere tentoonstelling over de helende kracht van kunst. Een mooi moment voor reflectie en een gesprek. Loop tot 23 januari de route.
  • Bak een taart tegen eenzaamheid! Serve the City en Ympact020 komen samen met Amsterdammers in actie om positiviteit te brengen naar zorglocaties en daklozenopvang. Op zondag 16 januari willen we met zoveel mogelijk Amsterdammers (thuis) bakken en op 17 januari worden de baksels bezorgd.
  • Bestel de gratis krant De Blauwe Maandag. Na het succes van vorig jaar zijn we terug met een grotere, dikkere én mooiere krant. Wederom gevuld met columns, reportages, kunst en gedichten die een positieve en hoopvolle draai aan het dagelijks leven geven. Je betaalt alleen de verzendkosten.

 

En wees natuurlijk extra lief voor jezelf deze dag!