*/ ?>

Veel jongeren vinden weg naar UpTalk

Sinds de start van UpTalk in februari 2021 hebben veel jongeren de weg naar UpTalk weten te vinden. Zo zochten ruim 175 jongeren zochten contact via whatsapp. Anderen kozen ervoor liever binnen te lopen op een van de locaties van @Ease of te chatten.

Ook nu is het belangrijk dat jongeren de weg naar UpTalk blijven vinden. Vanesse, Jenny en wethouder Kukenheim vertellen er meer over in dit item van AT5

 

 

Veel prikkels

Vanessa vertelt: “Naar school gaan, werken, huiswerk maken, met vrienden afspreken en vrije tijd. Dit zijn dingen die ooit zo vanzelfsprekend waren voor mij. Zonder enige moeite kwam ik de week door. Sinds de pandemie is dit allemaal anders. Door zo lang thuis te hebben gezeten, ben ik mijn leven zoals ik die kende vòòr de pandemie niet meer gewend. In een klap zie ik al mijn vrienden, medestudenten en docenten weer alsof er nooit wat is gebeurd.”

‘Ik heb in lange tijd niet meer zo een drukke schoolcampus gezien. Het OV zit weer propvol en het is overal druk. Ik word overladen door prikkels. Na een lange dag kan ik mij al uitgeput voelen. Het weekend wat ooit bedoeld was om te ontspannen, gebruik ik nu om bij te komen van de week. Ik slaap urenlang door. Ik had nooit gedacht dat terugkeren naar het ‘normale leven’ zo lastig zou zijn.”

 

UpTalk

UpTalk is een initiatief van Thrive Amsterdam Mentaal Gezond in samenwerking met Mindmasters (whatsapp), Jouw GGD (chat) en @Ease (walk in).

Amsterdamse jongeren kunnen hier terecht om gratis en laagdrempelig hun mentale struggles aan een professionele coach voor te leggen. UpTalk wil jongeren op tijd helpen door een luisterend oor te bieden. De coaches geven tips en advies. En als het nodig is, helpen ze jongeren verder om nieuwe of ergere problemen te voorkomen. UpTalk richt zich op een brede leeftijdsgroep jongeren tot ongeveer 28 jaar.