Tools voor thuis

Heb je in Coronatijd een steuntje nodig? In dit overzicht zie je waar je terecht kunt voor gratis hulp. Gewoon vanuit huis.

Meer informatie kan je vinden op corona.thriveamsterdam.nl

Zie ook overzicht van hulplijnen en initiatieven.

Vlogs

Vlogtour langs tools voor thuis

Annemiek Lely maakt een vlogtour langs organisaties die ondersteuning bieden om je OK te voelen. Kijk hier!

lees meer
Tips

Acht tips voor je mentale gezondheid in Coronatijd

Wat kan nu al zelf doen?

lees meer
Waar kun je terecht?
Een gesprek, test, videoconsult, contact met lotgenoten, coachingslijn, training of cursus. Wat past bij jou?
Ondersteuning

@Ease voor jongeren

Bij @Ease in Amsterdam kunnen jongeren aankloppen voor een gesprek. Je kan praten met lotgenoten, jongeren die vaak ook problemen hebben overwonnen. Er kan ook een zorgprofessional bij aanwezig zijn.
Naar website
Platform

Mindmasters voor jongeren

Ben je tussen de 14 en 18 jaar? Voel je je eenzaam, gestrest of ongelukkig? De coaches van Mindmasters zijn er om je volledig anoniem te helpen. Je kan een berichtje sturen via Whatsapp 06 11 92 03 06. Via je de website kan je ook een email sturen en chatten. Daarnaast staan er ook een zelfhulptest online of kun je een cursus volgen.
Naar website
Platform

JouwGGD.nl voor jongeren

Op jouwggd.nl vind je alles over gezondheid voor jongeren. Je vindt er antwoorden op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je thuis liever niet over praat.
Naar website
Ondersteuning

Voor elkaar in Amsterdam

Een aantal Amsterdamse organisaties hebben de handen in een geslagen en bieden ondersteuning aan. Je kan hun bellen voor een luisterend oor of praktische hulp (door buurtbewoners) op 020-7670031. Ze zijn bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Naar website
Toolkit

Stay at home toolkit

De ervaringswerkers van Pit&Co hebben een toolkit ontwikkelt. Hierin vind je verschillende handreikingen om van jouw huis een thuis te maken en op deze manier te kunnen (blijven) werken aan jouw psychische gezondheid.
Naar website
Online zelfhulp

Stoppen of minderen met je verslaving

Jellinek Online Zelfhulp voor iedereen die via internet anoniem en zelfstandig wil stoppen of minderen met alcohol, cannabis, cocaïne, gokken en tabak. Je kan meerdere programma's
Naar website
Platform

Arkin Thuisbuis

De Thuisbuis is een online YouTube kanaal waar dagelijks video's worden geüpload. Zo kun je video's bekijken over bewegen, zelfzorg, knutselen, leren en koken.
Naar website
Online zelfhulp

Mentaal sterk voelen

Vind je het lastig om mentaal sterk te blijven in deze crisis? Prezens, onderdeel van GGZinGeest, biedt de online zelfhulptraining 'Mentaal sterk voelen' aan. Er worden tips gegeven en je krijgt een steuntje in de rug.
Naar website
Online zelfhulp

Waar ben je dankbaar voor?

Ben je in deze tijd en met wat vooral misgaat? Prezens, onderdeel van GGZinGeest, biedt de online zelfhulptraining 'Dankbaarheid' aan. Deze training is een hands-on module die je leert dankbaarheidsmomenten te herkennen.
Naar website
Online zelfhulp

Thuiswerken

Wil je praktische tips hoe je thuiswerken zo goed mogelijk kan inrichten? Prezens, onderdeel van GGZinGeest, biedt deze online zelfhulptraining 'Thuiswerken tijdens de coronacrisis' aan. Je leert in deze training het thuiswerken onder de knie te krijgen.
Naar website
Online zelfhulp

Blijf thuis, blijf fit

Hoe kan je fit blijven, terwijl je alleen maar binnen zit? Prezens, onderdeel van GGZinGeest, biedt de online zelfhulptraining 'Blijf thuis, blijf fit' aan. Met kleine stapjes weet je na deze module meer over gezond eten en bewegen.
Naar website
Online zelfhulp

Beter slapen

Voel je je totaal niet uitgerust als je wakker wordt? Prezens, onderdeel van GGZinGeest, biedt de online zelfhulptraining 'Beter slapen' aan. Leer meer over slaap en welke gewoontes je kunnen helpen om beter te slapen.
Naar website
Online zelfhulp

Minder piekeren

Pieker je veel? Zou je graag anders willen denken? Prezens, onderdeel van GGZinGeest, biedt de online zelfhulptraining 'Minder piekeren' aan. Je leert waarom je piekert en wat je er tegen kunt doen.
Naar website
Online zelfhulp

Pak je somberheid aan

Heb je de laatste tijd vaker somber? Prezens, onderdeel van GGZinGeest, biedt de online zelfhulptraining 'Pak je somberheid aan' aan. Je onderzoekt hoe jouw somberheid in elkaar zit en je leert stapje voor stapje wat je kunt doen om je minder somber te voelen
Naar website
Online zelfhulp

Mindfulness

Wil je meer in het hier en nu leren leven? Dan is misschien de cursus 'Mindfulness' van Prezens, onderdeel van GGZinGeest, wat voor je. Je leert alles over mindfulness en krijgt een aantal oefeningen mee.
Naar website
Online zelfhulp

Oefenen met ontspannen

Voel jij je wel eens gespannen? Of heb je last van stress? Dan is de training 'Oefenen met ontspannen' van Prezens, onderdeel van GGZinGeest, wat voor je. Je leert hoe jij je bewust kan worden van spanning en vooral hoe je deze ook weer kunt loslaten.
Naar website
Online zelfhulp

Omgaan met somberheid

Wil je meer zicht en krijgen op je sombere gevoelens? Mijn iHelp, onderdeel van Arkin, biedt diverse cursussen aan. De cursus 'omgaan met somberheid' bevat acht lessen met praktische informatie, tips en oefeningen waardoor je leert je eigen kracht te versterken.
Naar website
Omgaan met stress

Omgaan met stress

Ervaar je veel stress in je dagelijks leven? En wil je hier beter mee leren omgaan? Doe dan de cursus 'omgaan met stress'. Deze cursus bestaat uit vier lessen wordt aangeboden door Mijn iHelp, onderdeel van Arkin.
Naar website
Ondersteuning

Mindfulness vanuit huis

Elke dinsdag om 10.00 uur organiseert Doras een online half uur Mindfulness. Mindfulness kan je helpen om je bewust te zijn van waar je aandacht allemaal naar toe gaat. Zoek een rustig plekje, log in en doe mee.
Naar website
Ondersteuning

EDchat

De EDchat is een laagdrempelige herstelplaats via videobellen voor mensen met een financiële, sociale of psychische kwetsbaarheid. Elke week op dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur. TEAM ED is hét sociale uitzendbureau van ervaringsdeskundigen.
Naar website
Ondersteuning

EDchatroom

In de digitale huiskamer kun je chatten samen met mensen met een financiële, sociale of psychische kwetsbaarheid. Elke donderdag van 13.30 tot 15.00 uur. TEAM ED is hét sociale uitzendbureau van ervaringsdeskundigen.
Naar website
Coaching

Ehealth coaching

Speciaal voor jongeren is er een app die je helpt meer grip op je geluk en gezondheid te krijgen. Er zijn 12 modules en je krijgt ondersteuning van een ervaren preventiecoach , die werkt voor Prezens. De app, Minddistrict, is makkelijk te installeren op je telefoon of tablet.
Naar website
Ondersteuning

Zin in quarantaine?!

NewConnective biedt een reeks online groepsgesprekken aan voor studenten over zingeving in deze moeilijke tijd. Deze vinden elke woensdag van 16.00 tot 17.00 uur plaats. Er worden diverse thema's behandeld, zoals onzekere toekomst en de quarantaine als een kans.
Naar website
Platform

Stay Up voor jongeren

Vind je het lastig om positief te blijven? Of voel jij je wel eens eenzaam? Blijf dan Up en doe mee met Stay Connected. Je komt in contact met andere jongeren waarmee je elke dag even contact hebt en lol maakt.
Naar website
Coaching

Blijf overeind

Blijfovereind is een platform waar iedereen een gratis gesprek van een half uur met een coach kan boeken. Ze bieden een luisterend oor en stellen vragen als jij dat op prijs stelt. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Elke dag van 08.00 tot 21.00 uur (ook in het weekend) kan je een gesprek boeken op hun website.
Naar website
Platform

Iedereenok

Op de website van Iedereenok wordt een programma aangeboden die je helpt om je negatieve gevoelens te doorbreken via technieken uit de traumatherapie. De interventie bestaat uit een video die je door een stappenplan en oefeningen heen loodst. Je kan het stappenplan alleen of samen met je huisgenoten doorlopen in ongeveer vijfenveertig minuten.
Naar website
Platform

Grip op je Dip

Ben je tussen de 16 en 25 jaar? En wil je meer grip op je dip? Dan is de online cursus van Grip op je Dip misschien wat voor jou. De cursus bestaat uit 6 chatsessies die 1,5 uur duren. Er is begeleiding door een deskundige en je moet thuisopdrachten maken.
Naar website
Ondersteuning

Dipdeskundigen

De Dipdeskundigen van Grip op je Dip kunnen je helpen om je beter in je vel te voelen. Je kan met ze mailen en ze antwoorden dan binnen 5 dagen.
Naar website
Ondersteuning

Praten over verlies

Verlies is er in vele vormen: een dierbare sterft, je verliest je gezondheid, je werk, je relatie, je droom. Als het je teveel wordt, is het fijn als er iemand luistert. Via de website kan online, 7 dagen per week, chatten met een vrijwilliger over verlies en rouw.
Naar website
Ondersteuning

De Luisterlijn

De Luisterlijn biedt dag en nacht een luisterend oor aan iedereen. Heb je behoefte aan een vertrouwelijk gesprek? Dan kan je via de website chatten en/of mailen. Je kan de Luisterlijn ook bellen op 020 - 675 75 75.
Naar website
Ondersteuning

113 Als het niet gaat

Wordt het je te zwaar? En heb je gedachtes over niet meer willen leven? Dan kan 113 je helpen. Je kan ze dag en nacht bellen via 0900-0113 of chatten met ze via de website. Ook is er staat er een zelfhulpcursus online en kan je online therapie of coaching volgen.
Naar website
Ondersteuning

Mind Korrelatie

Deze periode kan stressvol zijn. Als je te maken hebt met psychische klachten kan dat nu nog eens extra gelden. Op werkdagen van 9.30 tot 17.30 kan je daarom mailen, chatten en whatsappen met een hulpverlener via Mind Korrelatie.
Naar website
Ondersteuning

Spanningen thuis?

Heb jij vragen over de opvoeding of zijn er spanningen thuis? Start een chat of WhatsApp-gesprek met de medewerkers van MIND Korrelatie. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 18:00 tot 22:00 uur en in de weekenden van 9:00 tot 18:00 uur.
Naar website
Platform

Join Us

Voel jij je vaak alleen? Veel jongeren vinden het moeilijk vinden om vrienden te maken. Ze willen wel, maar weten niet zo goed hoe. Join us helpt hierbij! Om de week ontmoeten een aantal jongeren elkaar. Op de website staan ook tips en ervaringsverhalen.
Naar website
Toolkit

Mental Health First Aid app

Kom je wel eens lastige situaties tegen, waarin je iemand zou willen helpen? De MHFA app vertelt wat je zou kunnen doen. Ook staat er informatie in wie je kunt bellen en tips om in gesprek te gaan. Gratis te downloaden!
Naar website
Platform

Mentaal vitaal

Via de website mentaalvitaal.nl van het Trimbos instituut kun je allerlei artikelen, tips en tools zien over mentale gezondheid in Coronatijd. Wil je bijvoorbeeld je mentale fitheid testen?
Naar website
Online zelfhulp

Coronastress

Therapieland biedt begrijpelijke en altijd toegankelijke e-health programma's aan. Het gratis programma Omgaan met coronastress is bedoeld voor iedereen die wil leren omgaan met lastige gedachten en gevoelens. Er worden praktische tips en handvatten gegeven.
Naar website
Online zelfhulp

Eenzaamheid

Worstel jij ook met het gebrek aan sociaal contact? Therapieland biedt begrijpelijke en altijd toegankelijke e-health programma's aan. Het gratis programma Eenzaamheidstress biedt handvatten aan om een zinvolle dag te hebben en in contact te blijven.
Naar website
Online zelfhulp

Mentale revalidatie na corona

Heb je corona gehad? En vind je het lastig om hiermee om te gaan? Dit programma helpt je op de weg naar herstel en biedt houvast bij verwerking. Therapieland heeft dit programma ontwikkeld in samenwerking met professionals.
Naar website
Ondersteuning

Help iemand met de mentale revalidatie na corona

Veel mensen kennen iemand die corona heeft gehad. Hoe kan jij je dierbare zo goed mogelijk ondersteunen bij zijn of haar weg naar herstel? In dit programma van Therapieland krijg je informatie, tips en handige oefeningen om hierbij te ondersteunen.
Naar website
Online zelfhulp

Beter slapen

Ligt u ’s nachts wakker? Goed slapen lukt helaas niet altijd. De online workshop van Mirro e-health helpt u beter te slapen. Je kan zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen.
Naar website
Online zelfhulp

Mindfulness coach app

Minder stress en meer leven in het nu? Mindfulness kan u helpen. U bent meer zelfbewust, rustig en ontspannen. De Mindfulness coach app van VGZ bevat oefeningen die u helpen om meer mindful te zijn.
Naar website
Platform

Samen Gezond

Op het platform Samen Gezond om beter voor werk, gezin én jezelf te zorgen. Juist in deze tijd extra belangrijk. Geef aan waar je aan wilt werken en je ontvangt tips en artikelen. Ook is er een app die je helpt te werken aan je fitheid.
Naar website
Platform

Corona longplein

Heb jij (blijvende) longklachten na het herstel van het coronavirus? Deel je ervaringen, vindt informatie en ga in gesprek met lotgenoten.
Naar website
Online zelfhulp

Beter slapen

Snel beter in je vel van het Trimbos Instituut biedt de training 'beter slapen' aan. De training bestaat uit 20 oefeningen, het is dus veel doen en weinig lezen. Je oefent met manieren om je slaapgewoonten te veranderen, wat leidt tot beter slapen. In de bibliotheek staat veel meer informatie.
Naar website
Online zelfhulp

Minder piekeren

Pak nu je gepieker aan met de training 'minder piekeren' via Snel beter in je vel van het Trimbos Instituut. De training bestaat uit 19 oefeningen die je helpen ander te leren denken, meer te ontspannen en minder te piekeren. In de bibliotheek kan je meer lezen over dit onderwerp.
Naar website
Online zelfhulp

Minder stress

Heb je veel last van stress in deze rare tijden? Doe dan de training 'minder stress' via Snel beter in je vel van het Trimbos Instituut. De training bestaat uit 16 oefeningen. Je oefent vooral met technieken om je beter te kunnen ontspannen. In de bibliotheek staat meer informatie over dit onderwerp.
Naar website
Platform

Stayfine

Herstel van angst en depressie bespreekbaar maken. Dat doen we vanaf 8 juni met de StayFine hulplijn (06-13902366) voor jongeren. Dit is een nieuw initiatief vanuit het StayFine onderzoek. De StayFine lijn in het kort: • Voor jongeren van 13 t/m 21 jaar • Die ooit angst en depressie hebben gehad en nu zorgen hebben over herstel in tijden van corona • Voor tips en adviezen We zijn bereikbaar via 06-13902366 op maandag t/m donderdag: o Maandag 13:00-17:00 o Dinsdag 9:00-16:00 o Woensdag 9:00-17:00 o Donderdag 9:00-12:00
Naar website
Tips en informatie
Deze pagina is Work in progress. Tips en informatie zijn welkom!

Update


Waar kan je terecht voor (gratis) hulp en coaching in Coronatijd? Naar overzicht