*/ ?>

Start met lessen over mentale gezondheid op ROC

‘Het stopt maar niet, daar word ik doodmoe van.’*

 

Van alle kanten komen er signalen dat jongeren het in deze tijd, vol beperkingen, extra zwaar hebben. Zo ook van een ROC in Amsterdam. De docenten en leerlingen vertelden hoe moeilijk het is om gemotiveerd te blijven, en om structuur in je dag te houden, als je de deur nauwelijks uit komt. De vraag die ons steeds vaker gesteld werd was: ‘Hoe houd je dit vol?’

 

Om hier een antwoord op te geven organiseren we vanuit Thrive Amsterdam Mentaal Gezond lessen op deze school. We gaan in gesprek met de leerlingen over  de ervaringen met Corona en de maatregelen die nu gelden. Daarnaast geven we tips over hoe ze deze periode vol kunnen houden. We bespreken wat ze zelf al doen, wat ze nog meer kunnen oppakken en we laten zien waar ze daarnaast terecht kunnen voor andere laagdrempelige en gratis hulp.

De eerste les was op 15 februari. De leerlingen waren erg open en vertelden over de afgelopen periode. De les is een start van een gesprek over mentale gezondheid, waar de mentoren verder op door zullen gaan.

 

Antwoorden uit eerste les op de vraag:

 

Ben je geïnteresseerd in de inhoud? Of wil je dit ook op je klas/school? Neem dan contact op met Annemarijn Schaap (anschaap@ggd.amsterdam.nl)

 

 

*Quote van een leerling