/* OUDE CODE !?! */ ?>
Met het uitbreken van de coronapandemie werd duidelijk dat we allemaal kwetsbaar zijn als het om onze mentale gezondheid gaat. Hoewel de meeste Amsterdammers veerkrachtig zijn gebleken, geldt dat niet voor iedereen.
Na een succesvolle eerste periode van Thrive tussen 2019 en 2022, gaan we in de periode die voor ons ligt, 2023-2026, verder op de ingeslagen weg. We blijven ons inzetten voor het verbeteren van de mentale gezondheid van alle Amsterdammers ende meest kwetsbare bewoners in het bijzonder. Dit is geen willekeurige keuze. Op basis van onderzoek weten we dat met name jongvolwassenen een verhoogd risico lopen en dat mensen die wonen in de stadsdelen Nieuw West, Noord en Zuidoost een gezondheidsachterstand hebben ten opzichte van de rest van de stad. Die gezondheidsverschillen betreffen ook mentale gezondheid. Het feit dat psychische klachten, na griep en verkoudheid, de meest genoemde reden zijn voor ziekteverzuim op het werk10, toont aan dat aandacht nodig is voor mentale gezondheid, ook voor werknemers en ondernemers. De focus op deze specifieke doelgroepen blijft dus onveranderd ten opzichte van de vorige periode, maar de benaderingswijze verandert wel.
Thrive beweegt zich op verschillende niveaus in de stad als het gaat om mentale gezondheid: mensen van het team zitten om tafel met het stadsbestuur, met bestuurders en professionals van de GGZ, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en ook met medewerkers en vrijwilligers van organisaties uit de sociale basis. Die veelzijdigheid zorgt er voor dat Thrive zowel in beleid als de praktijk signalen kan 10 Bron: CBS 2022 ophalen, vertalen en verspreiden.