*/ ?>

Pilot Studyroomservice live!

Van maandag 3 mei tot zondag 30 mei 2021 kunnen studenten van de Hogeschool van Amsterdam gebruik maken van Studyroomservice.
Ze kunnen studeren in een kamer van The Student Hotel Amsterdam City.

 

Veel jongeren geven bij ons aan het lastig te vinden dat ze niet naar school kunnen om te studeren. Doordat een groot deel van hun leven in één kamer plaatsvindt, kunnen de muren op je af komen. Dat is pittig als je klein woont en er ook veel prikkels zijn; bijvoorbeeld door andere huisgenoten of familieleden. Sommige studenten hebben daardoor meer stress en concentratie- of motivatieproblemen.

 

Studyroomservice is een proef van vier weken waarvoor HvA studenten zich gratis kunnen inschrijven. Via www.aanmelder.nl/studyroomservice kunnen zij zich aanmelden om een paar dagdelen per week coronaproof studeren met een (on)bekende studiegenoot. Meer informatie vind je via de link naar studyroomservice.

 

Het plan kwam tot stand in samenwerking met jongeren, jongerenwerker Joffrey Daniels en de HvA en wordt gefinancierd door de gemeente Amsterdam.
We hopen dat Studyroomservice bijdraagt aan de mentale gezondheid van studenten en deze manier van studeren de kans op vroegtijdig uitval verkleint.

Amsterdam Mentaal Gezond en de Hogeschool van Amsterdam monitoren de effecten en het verloop van de pilot. Na afloop van de pilot is er informatie beschikbaar voor anderen die ook interesse hebben in een dergelijk initiatief.

 

Amsterdam Mentaal Gezond blijft samen met partners op zoek naar innovatieve mogelijkheden om goed bezig te zijn met de mentale gezondheid van Amsterdammers.

 

Voor informatie en reserveren zie www.aanmelder.nl/studyroomservice.

Voor het persbericht klik hier.

Heb je vragen? Mail dan naar thriveamsterdam@ggd.amsterdam.nl.