*/ ?>

Tentoonstelling Open over depressiviteit in Nieuw West

 

Vanaf maandag 21 juni is de tentoonstelling Open over depressiviteit in Amsterdam Nieuw -West te zien. Je ziet de indrukwekkende grote borden met foto´s op de Cornelis Lelylaan, in de buurt van Bar Lely. 

 

Portretten

De fototentoonstelling bestaat uit 30 beelden en is een initiatief van Stichting Open Mind. De Amsterdamse initiatiefnemers zagen hoe hun dochters vochten met hun depressie én er ook mee om leerden gaan. Ze besloten portretten te maken van jongeren en hun verhalen op te nemen. Dertig  jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar komen aan het woord over psychische kwetsbaarheid. Zij vertellen ons hun persoonlijke verhaal over hoe zij hun depressie ervaren en hoe ze hiermee omgaan.
Het doel van de tentoonstelling is om mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar te maken.

 

Opening

Op maandag 21 juni wordt de tentoonstelling geopend. Diverse organisaties en initiatiefnemers sluiten aan met een programma rond dit belangrijke thema.

 

Over depressie

In Nederland hebben jaarlijks circa 1 miljoen mensen last van depressie. Volgens voorspellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt depressie volksziekte nummer één. Effectieve preventie en erover praten is daarom erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf jongeren te maken krijgt met een depressie. Daarmee krijgen jongeren zelfs vaker met depressiviteit te maken dan volwassenen. Vooral jongeren stellen dat er een groot taboe rust om erover te praten.

 

De tentoonstelling is voor de tweede keer in Amsterdam. Amsterdam Mentaal Gezond en Stadsdeel Nieuw West hebben samen de tentoonstelling gevraagd naar Nieuw-West te komen. 

 

In oktober 2020 stonden de portretten in het Vondelpark. Kijk hier de opening terug.

Voor meer informatie over Open Mind kijk hier.

De tentoonstelling zal op 12 juli naar Zuidoost verplaatst worden.