*/ ?>

Open Pizza Session

Open Pizza Session: boordevol open gesprekken en goede ideeën

 

‘Dat hier aandacht voor is, dat doet me echt goed weet je dat?’, vertelt één van de studenten tijdens de Open Pizza Session van 16 oktober. Het gesprek aan haar tafel gaat over eenzaamheid. Een belangrijk onderwerp als het gaat om mentale gezondheid van jongeren in Amsterdam. Aan de vijf tafels ernaast wordt gepraat over andere thema’s die belangrijk zijn zoals: sociale druk, open zijn, een goede basis, respect, gastvrije plekken.

 

 

Open en eerlijk in gesprek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met ruim vijftig mensen bij elkaar (waarvan de helft jongeren, de andere helft hulpverleners, docenten, begeleiders, jongerenwerkers) denk je dat het misschien moeilijk is zomaar te praten over mentale gezondheid. Maar niets blijkt minder waar. Aan tafels wordt eerlijk en open kennisgemaakt. En al gauw zijn de groepen in goed gesprek. Ze maken kennis, dromen over hoe het zou kunnen zijn én bedenken acties bij de thema’s.

Het verhaal van Faraaz

 

 

Aan het begin van de bijeenkomst vertelt Faraaz Ramdjanbeg zijn ervaringsverhaal. Over zijn leven en zijn ervaringen na het overlijden van dierbaren. Wat dat met hem deed en ook hoe hij nu met deze levenservaring andere jongeren wil helpen. Hij heeft een stichting opgericht waarin hij jongeren aanmoedigt te praten over hun problemen. Faraaz laat een indrukwekkende stapel brieven zien van jongeren. Brieven waarin ze schrijven over hun problemen en wat hen bezighoudt. Dat is voor Faraaz de motivatie om zelf open te zijn en met jongeren in gesprek te gaan. Hij moedigt alle aanwezigen aan om dit deze avond ook te doen.

 

Betrokken blijven

 

Veel aanwezigen vertellen aan het einde van de Open Pizza Session dat ze betrokken willen blijven. Danielle bijvoorbeeld tekent en schrijft graag. Ze zou dit talent graag inzetten. Een andere jongere vertelt meer te willen gaan praten met andere jongeren. Ook allerlei docenten en zorgbegeleiders vertellen dat ze met de ervaring uit deze bijeenkomst verder aan de slag gaan op school.

 

De uitkomsten van deze Open Pizza Session worden verwerkt in een Actieplan. Samen met input uit allerlei gesprekken en bijeenkomst door en met Amsterdammers en professionals. Dus, wordt vervolgd!

 

Compleet verslag beschikbaar

Download het complete verslag van de Open Pizza Session