*/ ?>

Nieuw lessenpakket #SPEAKYOURMIND vanaf 10 november

#SPEAKYOURMIND

Vanaf donderdag 10 november 2022 start Dynamo Info & Advies weer op het IJburgcollege. Dit keer met een mooi lesprogramma genaamd #Speakyourmind, een programma van 5 weken voor leerlingen van de bovenbouw havo/vwo omtrent mentale gezondheid in samenwerking met het IJburgcollege, @ease, Stichting Open Mind en Zo blijven wij gezond in Oost.

 

@Ease is een organisatie die zich richt op jongeren tussen de 12 en 25 jaar met (beginnende) psychische klachten. Omdat zij ervan overtuigd zijn dat het vooral anders kan en moet, bieden zij in een eerder stadium hulp. 75% van alle psychische aandoeningen ontstaat voor het 25e levensjaar.

Als onderdeel van ons 5 weekse programma zullen zij een voorlichting geven over Mentale gezondheid, waarbij een ervaringsdeskundige zijn verhaal zal doen.

 

Recentelijk was er vanuit Stichting Open Mind i.s.m. het stadsdeel Oost Amsterdam een hele indrukwekkende fototentoonstelling “Open over Depressiviteit” te zien op de Oranje Vrijstaatplein van een grote groep jonge ervaringsdeskundigen met hun persoonlijke verhaal. Met als doel mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar maken.

 

In het verlengde hiervan is #Speakyourmind ontstaan omdat ook wij vanuit Dynamo Info & Advies het belangrijk vinden dat jongeren voldoende worden geïnformeerd over mentale gezondheid. Wat voor gevolgen het kan hebben als het niet in balans is, hoe je kan voorkomen dat je in een depressie raakt maar ook waar je vooral terecht kan voor hulp komt allemaal aan bod tijdens de lessenreeks.

 

In het kader van de Week van de Mediawijsheid zullen de leerlingen van het IJburgcollege tevens werken aan een social media campagne waarbij aandacht is voor Mental Health Awareness. Samen met deze leerlingen willen wij het taboe om er open over te kunnen en durven praten doorbreken met #Speakyourmind.

 

*Let op: Deze lessenreeks is uitsluitend bedoeld voor leerlingen van het IJburgcollege. Wil jij dit ook op jouw school? Mail dan naar: Hajar: helidrissi@dynamo-amsterdam.nl of Priscilla: PBerrenstein@dynamo-amsterdam.nl