*/ ?>

met wie

Deze organisaties staan van harte achter Thrive Amsterdam Mentaal Gezond

Cécile Gijsbers van Wijk: ‘Wij vinden Thrive heel belangrijk. Een gezonde leefstijl en omgeving, die psychische veerkracht bevordert, is voor ons allen van belang’

Gemeente Amsterdam
Cliëntenbelang Amsterdam

StigMAG
Arkin

GGZ inGeest

Amsterdam UMC

Elaa

SIGRA

@Ease

GGZ Nederland

Center for Urban Mental Health

Zilveren Kruis
HVO Querido

Amsterdamse kamer van verenigingen (AKvV)

De Kwekerij

 

Internationale samenwerking

Thrive onderdeel uit van het Europese netwerk RE-ARE-ACT project (in het kort: RE-ACT).Het project gaat over de effecten die-COVID 19 heeft gehad op het leven in de stad en in het bijzonder op jongeren. Specifiek is er aandacht voor de (mogelijke) gevolgen die er zijn geweest op het gebied van welzijn en geestelijke gezondheid. RE-ACT is gericht op het uitwisselen van ervaringen in het vergroten van veerkracht van jongeren ten tijde en naar aanleiding van de corona-epidemie.

 

RE-ACT (Reflections on Local Resilience and Reactions to COVID-19 impact on Youth) is een door de  EU gesubsidieerd samenwerkingsverband tussen 7 steden. Dit zijn: Athienou (Cyprus), Murcia (Spanje),  Suceava (Roemenië), Turijn (Italië), Kreis Offenbach (Duitsland), Sibenik (Kroatië) en Amsterdam.

“RE-ACT wil de belangrijkste effecten in kaart brengen die COVID 19 heeft gehad op lokaal niveau in het leven van de stad en in het bijzonder voor de jongere generaties, vooral in termen van welzijn en geestelijke gezondheid. Dit doen we door middel van uitwisseling tussen ambtenaren en de jonge lokale bevolking van acht Europese steden, dit draagt bij aan een langdurige relatie tussen de deelnemers. De output van het project zal zich concentreren op: het identificeren van de bestaande hiaten in de dienstverlening van de overheid en de behoeften van jongeren, het verzamelen van best practices en discussie- of trainingsactiviteiten. De doelgroep zijn jongeren tussen 15 en 30 jaar oud, met speciale aandacht voor mensen uit kwetsbare groepen. Lokale autoriteiten en ambtenaren zullen ook baat hebben bij het project, hun vaardigheden en kennis over het onderwerp verbeteren en hun relatie met belanghebbenden en belangrijke groepen versterken.”

 

De doorlooptijd van het project is van januari 2022 tot maart 2024.