*/ ?>

Kom in beweging met de Amsterdamse Sport- en Beweegweek

Deze week (15 t/m 24 september) is het de Amsterdamse Sport-en beweegweek. In deze week kunnen alle Amsterdammers vrijblijvend en gratis meedoen met sportieve activiteiten. Van wandelen, zwemmen tot jeu de boules, yoga en kickboksen.

 

Sporten en bewegen is goed om gezond te blijven. Niet alleen is het goed voor je lichaam maar het is ook goed voor je hoofd. Door te bewegen wordt de kans kleiner op ziektes van je hart of bloedvaten, diabetes, somber zijn of dementie. Minimaal 2,5 uur per week actief bewegen helpt al.

 

Speciale activiteiten
De primeur dit jaar is dat er ook aandacht komt voor Amsterdammers voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Zorg- en welzijnsorganisaties HVO Querido, Reade, Cordaan, Arkin en Combiwel hebben het initiatief genomen voor dit Beweegonderdeel. Voor meiden tussen de 12 en 18 jaar zijn er een aantal speciale activiteiten georganiseerd. Van kickboksen in Zuid tot een meidenmiddag in West. Hier kunnen meiden kennismaken met vier verschillende sporten.

 

Sporten met een Stadspas
Wil je na de Amsterdamse Sport- en Beweegweek doorgaan met sporten? Word dan lid van een sportclub. Heb je een Stadspas? Dan krijgen kinderen tussen de 2 en 18 jaar een vergoeding tot 350 euro voor hun sportabonnement. Meer lezen? Dat kan hier.

 

Boksen met Boogieland
Lukt het niet om een activiteit bij te wonen, dan kun je ook nog altijd terecht bij een van de bokszakken van Boogieland #boogielandboxingbags die door de stad hangen. Sporten wanneer het jou uitkomt!

 

Kom ook in beweging! Check de agenda voor een activiteit in jouw buurt: Amsterdamse Sport- en Beweegweek – Vanaf 15 september 2023 – Sportkalender