*/ ?>

Tentoonstelling ‘De kracht van kwetsbaarheid’

De tentoonstelling ‘De kracht van kwetsbaarheid’ over het normaliseren van psychische kwetsbaarheid is van 8 juni tot en met 14 juli te zien in het Stadsloket Oost. De tentoonstelling is elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur geopend. Het adres van het Stadsloket Oost is Oranje-Vrijstaatplein 2.

 

Psychische kwetsbaarheid wordt nog veel te vaak als iets negatief gezien, iets waar je voor moet oppassen of opletten, maar in kwetsbaarheid zit ook veel kracht. Dit laat de tentoonstelling ‘De kracht van kwetsbaarheid’ duidelijk zien aan de hand van 22 zwart-wit portretten, MRI-scans en interviews met cliënten, professionals, familieleden en andere mensen die nauw betrokken zijn bij de GGZ.

 

De 22 portretten zijn niet voorzien van een naam, functie of andere beschrijvende teksten. Alleen de kracht én de kwetsbaarheid is duidelijk te zien in de gemaakte portretten, een herinnering dat wij allemaal krachtig en kwetsbaar zijn. En een oproep om anders te kijken naar mensen die psychisch ontregelen en, in plaats van stigmatiserend te zijn,  hen welkom te laten voelen, geaccepteerd, veilig én onderdeel van de samenleving.

 

Naast 22 portretten worden er ook MRI-scans getoond en korte interviews met de geportretteerden. De MRI-scans laten het contrast zien tussen het zoeken naar afwijkende hersenstructuren en het persoonlijke verhaal van de portretten.  Hiermee wordt nog eens benadrukt dat wij allen over kwetsbaarheid én kracht beschikken.

 

De portretten  zijn gemaakt door fotograaf Bart Koetsier, en de teksten door Arnon Grunberg. Floortje Scheepers, psychiater en hoogleraar GGZ bij het UMC Utrecht, is mede initiatiefnemer.

Date

08 Jun 2022 - 14 Jul 2022
Expired!

Time

All Day

Comments are closed.