*/ ?>

Amsterdamse week van de mentale gezondheid

Maandag 10 tot zondag 16 oktober 2022 organiseert Thrive Amsterdam Mentaal Gezond de Amsterdamse week van de mentale gezondheid. Dit doen we samen met organisaties, initiatieven en buurtbewoners. Dit jaar is het thema Samen020. Want samen zijn wij Amsterdam. We hebben elkaar nodig voor een bloeiend leven. Iets betekenen voor elkaar is hierin belangrijk. Dat kan van een kopje koffie drinken met een nieuwe buur tot een disco organiseren. Iets betekenen voor een ander helpt bij het verminderen van stress, verdiept nieuwe contacten en geeft nieuwe inzichten. Ook kan het je gevoel en zelfverzekerdheid positief beïnvloeden. Samen020 gaat over de vraag: hoe kan je iets voor een ander betekenen?

 

De Amsterdamse Week van de Mentale Gezondheid

In de week organiseren veel organisaties en initiatieven activiteiten. Wij verbinden alle activiteiten rondom Samen020 op de website van de Week van de Mentale Gezondheid. Van buurttafels tot wandelingen, workshops of filmavonden: allerlei activiteiten worden tijdens deze week georganiseerd.  Zo is er bijvoorbeeld op donderdagmiddag een initiatievenmarkt in Zuidoost en een bijeenkomst met jongeren vanuit Jong Amsterdam. Op vrijdagavond is er in Pakhuis de Zwijger een groot festival.

 

Meer informatie over de activiteiten en de week zullen eind augustus op onze website te vinden zijn.

 

Zet je deur open!

Organiseer je iets rondom het thema? Zet je activiteit op de agenda van de Week!  Of wil je iets organiseren, maar weet je niet hoe? Het Thrive-team staat klaar om jou te ondersteunen bij het organiseren van jouw activiteit. Er is veel mogelijk, maar de activiteit moet wel passen binnen het thema.

 

Denk bijvoorbeeld aan:

·         Samen eten en gesprek over het thema

·         Workshop storytelling

·         Filmavond met nabespreking

·         Activiteit met optredens en/of spoken word

·         Lunchbijeenkomst met ervaringsdeskundigen

·         Workshop Meer in verbinding met jezelf en omgeving

 

Interesse?

Stuur een e-mail naar thriveamsterdam@ggd.amsterdam.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Date

10 - 16 Oct 2022
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Comments are closed.