*/ ?>

Samen door de kou

De winter is in aantocht en dat betekent sneeuw en de temperaturen dalen naar onder de 0. Dat betekent dikke truien aandoen en de kachel aanzetten. Maar de boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt nog harder. Voedselbanken krijgen het drukker en drukker. Hoe blijf je warm in deze donkere tijden? En wat kunnen we voor elkaar betekenen?

 

Het raakt steeds meer mensen

Er is een groeiend aantal mensen dat nauwelijks kan rondkomen en waarvoor de rekeningen onbetaalbaar worden. Centraal Planbureau verwacht dat het aantal mensen die leven onder de armoedegrens oploopt tot 8,1 procent. 700.000 gezinnen kunnen volgens TNO hun gas en licht nu of in de nabije toekomst niet of nauwelijks meer betalen. In 2020 had 19 procent van de inwoners van Zuidoost te maken met energiearmoede. De energiearmoede treft niet alleen mensen met een laag inkomen, maar ook steeds meer mensen met een middeninkomen.

 

Gevolgen

Zorgen over het betalen van je rekeningen, boodschappen en onverwachte brieven kunnen veel stress geven. Armoede en niet lekker in je vel zitten versterkt elkaar. Maar je staat er niet alleen in. Veel initiatieven, organisaties en inwoners willen van betekenis zijn en kijken naar de mensen om die struggelen. Op donderdag 13 oktober vertellen zij over hun werk en hoe ze van betekenis voor jou kunnen zijn. We delen tips en tricks. En zorgen voor een gratis maaltijd, mogelijk gemaakt door Stichting Congada.

 

Sprekers

  • WOOON! coach Boudouin Knaapen
  • Peggy Anijs van Stichting Kraktie
  • Gemeente Amsterdam

 

Datum: donderdag 13 oktober

Tijd: 18.30-21.00 uur

Locatie: New Metropolis Zuidoost

Aanmelden: Klik hier om je aan te melden

 

Date

13 Oct 2022
Expired!

Time

18:30 - 21:00

More Info

Aanmelden

Location

New Metropolis Zuidoost
Bijlmerplein 876
Website
https://newmetropolis.amsterdam/
Aanmelden

Comments are closed.