*/ ?>

Open over depressiviteit in Zuid Oost

Vanaf maandag  4 oktober is de de tentoonstelling Open over depressiviteit in Amsterdam Zuidoost te zien in buurthuis No Limit.

De fototentoonstelling bestaat uit 30 beelden en is een initiatief van Stichting Open Mind. De Amsterdamse initiatiefnemers zagen hoe hun dochters vochten met hun depressie én er ook mee om leerden gaan. Ze besloten portretten te maken van jongeren en hun verhalen op te nemen. Dertig  jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar komen aan het woord over psychische kwetsbaarheid. Zij vertellen ons hun persoonlijke verhaal over hoe zij hun depressie ervaren en hoe ze hiermee omgaan.
Het doel van de tentoonstelling is om mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar te maken.

 

Over depressie

In Nederland hebben jaarlijks circa 1 miljoen mensen last van depressie. Volgens voorspellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt depressie volksziekte nummer één. Effectieve preventie en erover praten is daarom erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf jongeren te maken krijgt met een depressie. Daarmee krijgen jongeren zelfs vaker met depressiviteit te maken dan volwassenen. Vooral jongeren stellen dat er een groot taboe rust om erover te praten.

 

Buurthuis No-Limit

Je bent welkom in het buurthuis om de tentoonstelling te bezoeken. Toegang is gratis. Let op: In verband met de coronamaatregelen vragen we je om niet met groepen te komen.

 

Tentoonstelling buiten

In juni 2021 stonden de portretten in Nieuw-West.

Vanaf 12 juli was de tentoonstelling op het Nelson Mandelaplein in Zuidoost

De tentoonstelling buiten is vanaf 4 oktober te zien op het Gulden Wincklerplantsoen in stadsdeel West.

Date

06 Oct 2021 - 01 Dec 2021
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Location

Buurthuis No Limit
Geldershoofd 80, 1103 BG Amsterdam

Comments are closed.