*/ ?>

Open over depressiviteit in West

De tentoonstelling Open over depressiviteit staat van 4 tot 25 oktober op het Gulden Winckelplantsoen in Amsterdam West.

De fototentoonstelling bestaat uit 30 portretten en is een project van Stichting Open Mind. De initiatiefnemers zagen hoe hun dochters worstelden met hun depressie én er ook mee leerden omgaan. Ze besloten portretten te maken van jongeren en hun verhalen te delen.

 

Op 4 oktober wordt de tentoonstelling geopend. Je bent van harte welkom bij Chez Minez, Bos en Lommerplein 1. We starten om 15.00, inloop vanaf 14.45 uur.

 

Persoonlijke verhalen

Dertig  jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar komen aan het woord over psychische kwetsbaarheid. Zij vertellen ons hun persoonlijke verhaal over hoe zij hun depressie ervaren en hoe ze hiermee omgaan.
Het doel van de tentoonstelling is om mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar te maken. Want erover praten is vaak een heel belangrijke stap richting herstel.

 

 

Het verhaal van Ilham

 

Over depressie

In Nederland hebben jaarlijks circa 1 miljoen mensen last van depressie. Volgens voorspellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt depressie volksziekte nummer één. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf jongeren te maken krijgt met een depressie. Daarmee krijgen jongeren zelfs vaker met depressiviteit te maken dan volwassenen. Vooral jongeren vertellen dat er een groot taboe rust om erover te praten.

De tentoonstelling is voor de vierde keer in Amsterdam. De tentoonstelling stond eerder in het Vondelpark, Nelson Mandelapark en bij Station Lelylaan.

 

Meer over mentale gezondheid in Amsterdam

 

Overzicht van tips, verhalen en hulplijnen

Wil je meer weten over mentale gezondheid? Zoek je tips, hulplijnen, verhalen of cursussen? Er is in Amsterdam van alles gratis voor je beschikbaar.

 

Maak de wandeling in en rond het Rembrandpark

Wandelen én aandacht besteden aan je mentale gezondheid? Amsterdammer Annemiek Lely stelde een inspirerende wandeling samen.

 

Speciaal voor jongeren: UpTalk

Zit je ergens mee? Ben je down of gestresst? Of andere struggles?
Speciaal voor jongeren is er UpTalk. Professionele coaches helpen je verder en bieden een luisterend oor. Iedere dag van de week.

 

Wil je met iemand praten? (volwassenen)

 

Arkin Advieslijn: 020–590 1330
Prezens coachgesprekken: 088–788 5015
Voor Elkaar in Amsterdam: 020-767 0031 (luisterend oor)
Luisterlijn (dag en nacht): 020-675 7575

 

In West staan ook de buurtteams voor je klaar. Ze denken graag met je mee en ondersteunen waar nodig. Neem contact met hen op via 020 618
4952 of aanmelden@buurtteamamsterdamwest.nl.

 

Meer inspiratie en activiteiten?

Kijk op Amsterdamse week van de mentale gezondheid

 

Date

04 - 30 Oct 2021
Expired!

Time

All Day

Location

Bos en Lommerplantsoen 1
Bos en Lommerplantsoen 1

Comments are closed.