*/ ?>

Open over Depressiviteit in Noord

Vanaf maandag  27 juni 2022 is de de tentoonstelling Open over depressiviteit in de Van der Pekbuurt te zien.

 

Verhalen

De fototentoonstelling bestaat uit 30 beelden en is een initiatief van Stichting Open Mind met ondersteuning van Thrive Amsterdam Mentaal Gezond. De Amsterdamse initiatiefnemers zagen hoe hun dochters vochten met hun depressie én er ook mee om leerden gaan. Ze besloten portretten te maken van jongeren en hun verhalen op te nemen. Dertig  jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar komen aan het woord over psychische kwetsbaarheid. Zij vertellen ons hun persoonlijke verhaal over hoe zij hun depressie ervaren en hoe ze hiermee omgaan. Het doel van de tentoonstelling is om mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar te maken.

 

Over depressie

In Nederland hebben jaarlijks circa 1 miljoen mensen last van depressie. Volgens voorspellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt depressie volksziekte nummer één. Effectieve preventie en erover praten is daarom erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf jongeren te maken krijgt met een depressie. Daarmee krijgen jongeren zelfs vaker met depressiviteit te maken dan volwassenen. Vooral jongeren stellen dat er een groot taboe rust om erover te praten.

 

Samenwerking

De tentoonstelling is een samenwerking van Stichting Open Mind, Thrive Amsterdam Mentaal Gezond, PEXPO en stadsdeel Noord. De tentoonstelling stond eerder in stadsdelen Zuidoost en West.

 

Opening 

Donderdag 30 juni om 17.00 uur wordt de tentoonstelling geopend in Pexpo, van der Pekstraat 49. Iedereen is van harte welkom.

 

 

Date

27 Jun 2022 - 18 Jul 2022
Expired!

Time

16:00 - 12:00

Comments are closed.