*/ ?>

Open over Depressiviteit bij Bijlmer Arena

Vanaf maandag  10 oktober is de tentoonstelling Open over depressiviteit te zien op het Hoekenrodeplein, vlakbij Station Bijlmer Arena in Zuidoost.

 

Verhalen

De fototentoonstelling bestaat uit 30 beelden en is een initiatief van Stichting Open Mind. De Amsterdamse initiatiefnemers zagen hoe hun dochters vochten met hun depressie én er ook mee om leerden gaan. Ze besloten portretten te maken van jongeren en hun verhalen op te nemen. Dertig  jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar komen aan het woord over psychische kwetsbaarheid. Zij vertellen ons hun persoonlijke verhaal over hoe zij hun depressie ervaren en hoe ze hiermee omgaan.
Het doel van de tentoonstelling is om mentale kwetsbaarheid zichtbaar en beter bespreekbaar te maken.

 

Over depressie

In Nederland hebben jaarlijks circa 1 miljoen mensen last van depressie. Volgens voorspellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt depressie volksziekte nummer één. Effectieve preventie en erover praten is daarom erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf jongeren te maken krijgt met een depressie. Daarmee krijgen jongeren zelfs vaker met depressiviteit te maken dan volwassenen. Vooral jongeren stellen dat er een groot taboe rust om erover te praten.

 

COVID-19

De tentoonstelling is veilig te bezoeken. De beelden staan op ruime afstand van elkaar. Mocht het te druk zijn bij de beelden, dan kun je de tentoonstelling op een later tijdstip bezoeken.

 

De tentoonstelling was eerder te zien in het Nelson Mandelapark, Vondelpark en Lelyplein.

Date

10 Jan 2022
Expired!

Time

08:00 - 18:00

Comments are closed.