*/ ?>

Lichtkunstwerk ‘Flower of people’ in Zuidoost

Thrive Amsterdam Mentaal Gezond, stadsdeel Zuidoost en Amsterdam Light Festival presenteren op woensdag 19 januari het lichtkunstwerk ‘Flower of People’ in Amsterdam Zuidoost. Het lichtkunstwerk roept Amsterdammers op elkaar te steunen in donkere dagen en is tot 9 februari iedere dag tussen 5.00-8.00 en 17.30-23.00 uur op het Bijlmerplein te zien. 

 

 

Stadsdeelvoorzitter Tanja Jadnanansing steunt het initiatief: “De lockdown maakt het ons moeilijker om contact met elkaar te hebben. Maar praten over je mentale gezondheid is juist in deze dagen belangrijk. Deel je gevoelens. Juist het idee dat je niet de enige  bent en dat je het er gewoon over kan hebben, dát kan al helpen om lekkerder in je vel te zitten.”

 

Sociale steun

Eén op de drie Amsterdammers heeft in zijn of haar omgeving te maken met psychische klachten, van licht tot ernstig. Dat raakt niet alleen de getroffen persoon zelf, maar ook familie, buren, vrienden en collega’s. Iedereen kent wel iemand die in de knel zit. Onderzoek wijst uit dat je psychische klachten het beste voorkomt met sociale steun. Daarom deze oproep om meer met elkaar te praten.

 

Amsterdam Light Festival

Naast het jaarlijks terugkerende festival, zet de organisatie zich het gehele jaar actief in voor het verspreiden van verlichting. In samenwerking met kunstenaars, partners en verschillende betrokkenen uit de stad worden bijzondere projecten gerealiseerd, met als doel mensen te verbinden en te verrijken.

 

Flower of People

Het lichtkunstwerk is gemaakt door Beeldjutters. Uit een golvende zee van lichtpuntjes ontstaan drie dansende silhouetten die in een verstilling langzaam afbrokkelen en opgaan in een nieuw silhouet. In een krachtige beweging komt ze als bloem tot bloei. Vincent Vriens van Beeldjutters: “het gaat over mensen en hoe mensen samen in harmonie kunnen zijn”.

 

Date

14 Jan 2022 - 09 Feb 2022
Expired!

Time

12:00 - 18:00

Comments are closed.