Lichtkunstwerk ‘Flower of people’ in Zuidoost

Onder voorbehoud van actuele ontwikkelingen

 

Vanaf 19 januari tot 9 februari 2022 is in Zuidoost het lichtkunstwerk ‘Flower of people’ te zien.

Op vrijdag 14 januari is de vooraankondiging van het videokunstwerk ‘Flower of people’. In opdracht van Thrive Amsterdam Mentaal Gezond en in samenwerking met Amsterdam Light Festival en stadsdeel Zuidoost zijn kunstenaars Vincent Vriens en Julian van Buul gevraagd om met het thema ‘mentaal welbevinden’ een videokunstwerk te maken.

 

Flower of people 
Het lichtkunstwerk is gemaakt door Beeldjutters en is vanaf volgende week te zien op een gevel aan het Bijlmerplein in Zuidoost. De projectie is te zien van 19 januari tot en met 9 februari 2022, onder voorbehoud van actuele ontwikkelingen. Uit een golvende zee van lichtpuntjes ontstaan drie dansende silhouetten die langzaam afbrokkelen en opgaan in een nieuw silhouet; een krachtig kleurrijk silhouet dat als bloem tot bloei is gekomen, in een krachtige beweging.

 

Digitale vooraankondiging
Graag nodigen we jou uit om deze vooraankondiging online bij te wonen. Vanessa Anakwa (Teamlid Thrive Amsterdam Mentaal Gezond) zal de tentoonstelling officieel introduceren en over de aanleiding ervan vertellen. Vincent Vriens neemt ons mee in het artistieke proces van het videokunstwerk. Tanja Jadnanansing (Stadsdeelvoorzitter Zuidoost) is aanwezig om haar ervaring met het kunstwerk te delen. Frédérique Ter Brugge (directeur Amsterdam Light Festival) sluit af met haar visie op het kunstwerk.

 

Datum: 14 januari 2022

Tijd: 12:00-12:45

Digitaal: ZOOM

Link: klik hier

Meeting ID: 861 7065 3077

Passcode: 309905

 

 

 

Date

14 Jan 2022 - 09 Feb 2022
Ongoing...

Time

12:00 - 18:00

Comments are closed.

Update


Waar kan je terecht voor (gratis) hulp en coaching in Coronatijd? Naar overzicht