*/ ?>

Webinar ‘Hey jij daar, ben je OK?’

Hey jij daar, ben je oké?

 

Doe op 30 juni (16.00-17.00 uur) mee met het webinar: Hey jij daar, ben je oké?

 

Het is logisch dat deze tijd wat met je doet. Veel jongeren geven dan ook aan zich niet helemaal oké te voelen. Moderator Oscar gaat in gesprek met twee jongeren over wat hen bezighoudt in deze tijd. Wat gaat ok? En wat eigenlijk niet zo? TikTok challenges zijn leuk, maar vullen niet je hele dag…

Morena en Saad delen hoe zij de afgelopen tijd hebben ervaren en hoe hun leven is verandert.

Jongerenwerker Omar Tissoudali werkt in Slotermeer en ziet dat jongeren het moeilijk hebben. Waar jongeren eerst naar school gingen of andere dagbesteding hadden, hangen ze nu veel op straat. Sommigen hebben een negatief zelfbeeld, waardoor ze onzeker gedrag gaan vertonen. Samen met wethouder Simone Kukenheim bespreken we wat we kunnen  doen om jongeren een steuntje in de rug te geven.

 

Levi van Dam is kwartiermaker bij Garage2020. Garage2020 zoekt samen met jongeren naar innovatieve alternatieven in de hulp voor jongeren. Hij deed zelf onderzoek naar waar jongeren tijdens staan in deze crisis. Debora Reesink is projectleider bij de MIND Young Academy. Zij verzorgen samen met ervaringsdeskundige jongeren lessen op middelbare scholen over mentale gezondheid. Debora en Levi bespreken welke hulp er al is en wat er mogelijk mist.

 

Als klap op de vuurpijl starten we tijdens het webinar de campagne ‘Op het eerste gezicht’. In deze online campagne vertellen Amsterdamse jongeren hoe het nou eigenlijk echt met hen gaat.

Het kan al helpen als je weet dat anderen ook hun struggles hebben. En dat je daar met iemand over kan praten. Of je er meer bewust van bent. En gelukkig is er veel beschikbaar om er zelf mee aan de slag te gaan via de speciale actiesite van Thrive Amsterdam met tips, hulplijnen en online cursussen.

 

 

Kom, kijk mee en doe mee! Reserveer een plek gewoon vanuit huis 😉

 

https://dezwijger.nl/programma/hey-jij-daar-ben-je-oke

 

 

 

Date

30 Jun 2020
Expired!

Time

15:00 - 18:00

Comments are closed.