*/ ?>

De invloed van bestaansonzekerheid in de eerste 1000 dagen op de rest van het leven

De Week van de Gezonde en Kansrijke Start vindt plaats van 10-14 oktober en staat dit jaar in het teken van bestaanszekerheid in de eerste 1.000 dagen. Een week waarin je ervaart wat bestaansonzekerheid betekent voor het ongeboren en jongste kind en het gezin, en op een virtuele wijksafari gaat.

 

Tijdens de week formuleren ervaringsdeskundigen, zorgverleners, hulpverleners, organisaties uit de wijken, beleidsmakers en bestuurders wat er nodig is om bestaanszekerheid aan het begin van het leven te versterken en wat we morgen al kunnen doen. Want: bestaanszekerheid versterken in de eerste 1000 dagen, dat doen we samen. In dit webinar komt alle kennis vanuit sociaal-maatschappelijk en psycho-sociaal perspectief, fysieke ontwikkeling en armoede problematiek samen.

 

Welke invloed heeft bestaansonzekerheid aan het begin van het leven op de latere kansen van een kind? Kinderen uit armere gezinnen hebben gemiddeld lagere schoolresultaten, een lager inkomen, meer kans op welvaarsziekten en een kortere levensverwachting. Deze ontwikkeling begint al tijdens de zwangerschap.

 

Wat is het effect van bestaansonzekerheid op een zwangerschap, een baby of op de vroege ouder-kindrelatie? Waarom wordt bestaansonzekerheid vaak van ouder op kind doorgegeven en welke unieke kansen bieden de eerste 1000 dagen om deze negatieve spiraal te doorbreken? Wat kan de kans op een goede start vergroten en de schadelijke effecten van bestaansonzekerheid tegengaan?

 

Sprekers
Tessa Roseboom (hoogleraar vroege ontwikkeling en geboorte, Universiteit van Amsterdam), Rob de Bruijn (manager schuldhulpverlening en armoedebestrijding Buurtteam Amsterdam), Marjolein Keij (adviseur Pharos) en Martin Pracht (ervaringsdeskundige bij Sterk uit armoede)

 

Meld je hier aan

Date

10 Oct 2022
Expired!

Time

09:30 - 11:00

Comments are closed.