/* OUDE CODE !?! */ ?>
Van 22 – 28 mei 2023 is de Europese Week van de Mentale Gezondheid. In deze week krijgt dit belangrijke thema in veel landen binnen Europa, waaronder Nederland extra aandacht. Thrive Amsterdam doet ook mee en richt de aandacht op de Amsterdamse jongeren.
Recente onderzoekscijfers laten zien dat dat het aantal jongeren (16 t/m 25 jaar) met mentale klachten in de stad nog steeds groot is. Samen met onze samenwerkingspartners in de stad zetten we in op preventie onder het thema #durftedelen.
Voorkomen is beter dan genezen. Door op tijd aan de bel te trekken bij jezelf of bij een ander kan je voorkomen dat je tijdelijke dip leidt tot een depressie. Maar hoe doe je dat? Praten over hoe je je voelt is het meest belangrijk. Want door erover te praten ontdek je dat je niet de enige bent die kampt met stress, prestatie- of groepsdruk. Dat kun je doen met vrienden of met familie. Vind je dat lastig? Dan kun je altijd terecht bij Uptalk. Door hulp te vragen en je gevoel te delen voorkom je erger
In de Week van de mentale gezondheid organiseren we samen met bijvoorbeeld jongerenwerkers gratis activiteiten om je te helpen om je mentale gezondheid te versterken. Deze vind je in onze kalender. Studeer je nog? Dan is is de kans groot dat je een van onze flying squads tegenkomt. Want die gaan een groot aantal mbo-/hbo- en universiteiten langs om met jou te praten over je mentale gezondheid: hoe voel jij je vandaag? En durf jij je gevoel te uiten op bijvoorbeeld je instagram? We dagen je uit: #durftedelen.
Behoefte aan een luisterend oor? De coaches van Uptalk zitten voor je klaar. Via de chat, whatsapp en je kan ook binnenlopen.
Vanaf 22 mei is de nieuwe audiotraining voor mentale gezondheid beschikbaar.
Kleien en tekenen helpt je ontspannen en geeft kleur aan je leven. Doe mee!
Luister eens zoomt tijdens deze week in op hoe belangrijk luisteren is voor de mentale gezondheid van je familie, collega’s en vrienden! Doe je mee?
Hoe gaat het met jou? Kom erachter hoe je met het antwoord op die vraag het maximale uit jouw mentale fitheid kunt halen
Ben je 18 of ouder en heb je last van bijvoorbeeld stress of piekeren?
De online Ehealth coaching is bedoeld voor jongeren (12-18 jaar) met beginnende klachten zoals somberheid, angst, piekeren of bijvoorbeeld problemen met de identiteit.
Het Jongeren Informatie Punt van Amsterdam-Noord waar je gratis, anoniem en zonder afspraak informatie en advies kunt krijgen over alles wat voor jou belangrijk is.
Leer meer over je mentale gezondheid en ga aan de slag met waardevolle tips die je kunnen helpen jouw mentale gezondheid een boost te geven, tijdens de Braive mental health workshop. En nog een extra plus: er is gratis pizza!
MySchoolCoachzz: Helpt jongeren die tegen problemen aanlopen door middel van een peer2peer coachingstraject
Dock organiseert samen met het OKT (ouder en kindteam) een themabijeenkomst over de mentale gezondheid voor meiden vanaf 16 jaar.
Kom meekijken en napraten over documentaire met verhalen van jongeren!
Speciaal voor meiden workshop over elkaar leren supporten, grenzen aangeven, growth mindset & meer!
Hou jij van lekker eten en laat je graag je kunsten in de keuken zien? Kom mee koken!
Theoloog Godian Ejiogu vertelt meer over mentale gezondheid en Christen zijn.
De vier hoge onderwijsinstellingen in Amsterdam nodigen studenten uit voor een lezing door Erik Scherder.
Let op! Deze workshop is in het Engels. Could we find a connection and get better from a conflict?
Op tal van plekken vraagt Pexpo mensen om huisjes te kleien. Samen vormen die huisjes ‘ De nieuwste wijk van Noord’.
Samen met andere meiden in gesprek aan de hand van stellingen over mentale gezondheid.
Girls Forward organiseert een workshop spoken word voor meiden (16+), die in het teken staat van de mentale gezondheid. Spoken word artist, Lady General, gaat je leren hoe je met woorden je gevoelens kan uitdrukken
Samen met JP Vision in gesprek met Gianni Zuiverloon over mentale gezondheid.
Elkaars zus in de buurt zijn, dat is het doel van Buurtzus. De ene keer ben jij de grote zus, de andere keer is een ander dat voor jou. Bij elkaar terecht kunnen voor advies, troost, tips, hulp, meiden die er voor elkaar zijn.
Zijn wij ons bewust van de mentale gezondheid in de Wijk? Stichting Stadsdorp Goud, gaat graag met jullie in gesprek. vanaf 13.00 kun je binnenlopen om het gesprek aan te gaan.
De Windroos is een herstelproject voor jongeren met psychische/psychiatrische problematiek. Dit herstelproject bestaat uit persoonlijke begeleiding, studie- en loopbaan begeleiding en onderwijs.
Wil jij ook even een break van het studeren? Ben jij jouw 7 m4 kamer ook zo zat?
Wil jij er graag even tussenuit?
Ben jij tussen de 14 en 18 jaar en heb je hulp nodig met zaken als stage, werk, schulden, wonen of school?
Stichting Zichtbaar geeft een les in mindfulness en yoga. Leer om te ontspannen en de dagelijkse zorgen en druk op zij te zetten.
Ontmoet jongens tussen 14- 18 jaar in de Kolenkit die ook van een potje voetballen houden. Om je mentaal gezond te houden kan voetballen helpen om je gedachtes even van je af te zetten.
Met een kleine groep buurtbewoners kickboxen wij elke donderdag van 17:30 tot 18:30 op en rond het Barajasplantsoen. Doe je mee? Breng je eigen bokshandschoenen mee.
Young Amsterdam Talks is een programma van Young Amsterdam waar jongeren geïnspireerd en geïnformeerd worden over verschillende thema’s. In deze editie in samenwerking met Thrive staan we stil bij de struggels die jongeren ervaren bij prestatiedruk, tegenslagen of het even niet zien zitten.
Iedere student heeft en andere achtergrond en kan op verschillende manieren ‘druk’ ervaren. Deze talkshow is voor alle studenten uit Amsterdam en heeft als doel om te praten en inspireren rondom identiteit versus druk.
Deel je ervaringen met andere jonge peers bij dit maandelijkse cafe.
Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) heeft een theatervoorstelling gemaakt genaamd: Kostverlorenstraat.
Als je weet waar je vandaan komt, weet je wie je bent en sta je zo sterker in je schoenen. Meld je aan voor de activiteit Girls and Talk, waarin we verder ingaan op onze roots en identiteit.
Kom samen muziek maken bij club Jaco. Ontmoet andere jongeren tussen en 16 en 25 jaar die ook graag met muziek bezig zijn en samen muziek maken. Muziek kan voor een mentale boost zorgen.
Kookactiviteit voor jongens vanaf 15 jaar , waar je gezond leert te koken. Doordat je gezond eet, kun je je ook lekkerder in je vel voelen.
Check in is een activiteit die wordt georganiseerd door Dock. Jongeren van 16 jaar gaan op een laagdrempelige manier verschillende maatschappelijke thema’s bespreekbaar maken o.l.v. een DOCK-professional.
Zin om te leren debateren? In deze debatles leer je hoe je argumenten bedenkt en voor een groep praat.
De community gaat in gesprek met en over de jeugd, met betrekking tot de huidige gebeurtenissen in Zuidoost. Jongeren kunnen hierbij dus ook hun eigen zorgen en gevoelens uiten en bespreken.
Krijg meer zelfvertrouwen door de juiste kleding!
Stichting IMD x Thrive Amsterdam organiseren samen een voetbal toernooi. Waar je kans maakt op leuke prijzen.
Themamiddag over vier kernbegrippen: ken jezelf, accepteer jezelf, versterk jezelf en wees jezelf. Je leert door middel van oefeningen hoe je je gevoelens kunt transformeren en afscheid kunt nemen van negatieve aannames.
Onder het genot van een hapje en een drankje gaan de jongeren met elkaar in gesprek.
Wil je meedoen aan leuke activiteiten voor meiden, maar wil je niet iedere week hetzelfde doen?
Boksen maakt zowel fysiek als mentaal sterk, in deze training van een uur gaan ze leren uit te delen maar ook leren incasseren.
Samen met Alkan Aygun organiseert Re opoMI en Reboost op zondag 28 mei de Champion Boost Cup! Voetbal jij mee?
Ga je liever eerst zelf aan de slag met het versterken van je mentale gezondheid? Bekijk dan onze tips of de verhalen van andere jongeren. Heb je zelf een tip en staat deze er niet bij? Tip ons dan: thriveamsterdam@ggd.amsterdam.nl