*/ ?>

Doe mee met de Week van de mentale gezondheid

Van 22 – 28 mei 2023 vindt de Week van de Mentale Gezondheid plaats. Ook dit jaar doet Thrive Amsterdam mee en richten we ons vooral op jongeren. Recente onderzoekscijfers laten namelijk zien dat dat het aantal jongeren met mentale klachten nog steeds groot is. Extra aandacht hiervoor blijft dus belangrijk. Samen met onze samenwerkingspartners in de stad zetten we in op preventie.

 

 

Activiteiten

Tijdens deze week worden er in de stad verschillende activiteiten georganiseerd, speciaal voor jongeren. Kunst- en sportactiviteiten, maar ook inloopsessies waar je je verhaal kunt delen. Het doel is om jongeren te helpen het gesprek te starten over hun gevoel als ze niet lekker in hun vel zitten. We roepen ze op om hun verhaal te delen. Zo ontdekken ze dat ze niet alleen zijn en vinden ze steun bij elkaar.

 

Doe mee

Werk je met jongeren tussen de 16 en 27 jaar? Heb je in deze week een activiteit gepland staan over mentale gezondheid? Of kun je voor een bestaande activiteit in deze week een brug slaan naar mentale gezondheid bij jongeren? Meld je activiteit dan aan via dit formulier in: https://bit.ly/deweek2023. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Je activiteit komt op onze website en de activiteitenladder die we verspreiden in de stad.