*/ ?>

Cursus Eerste Hulp bij psychische problemen Doe Mee!

Binnenkort start weer een nieuwe cursusgroep Eerste Hulp bij psychische problemen. `Er is nog plaats, dus meld je snel aan!´ vertelt Rian van Erp coördinator en trainer.

De cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’ is een internationaal erkende cursus, waarin je leert hoe je eerste hulp kunt  bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen of aan mensen die in een crisis verkeren. In de cursus krijg je informatie over psychische aandoeningen en leer je hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die psychische problemen heeft. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na de cursus kun je iemand de helpende hand reiken; je kunt echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en die verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart.

 

De cursus is bedoeld voor bewoners, vrijwilligers en (semi)professionals, die in contact kunnen komen met mensen met psychische problemen. Bijvoorbeeld Vrijwilligers die met volwassenen en ouderen werken, Sportverenigingen, Kerken en andere (geloofs)gemeenschappen, Vluchtelingenwerk, Onderwijs, Actieve buurtbewoners, deelnemers aan bewonersinitiatieven, Werknemers openbaar vervoer, Handhavers, Medewerkers wijkcentra, Medewerkers WMO, Medewerkers politie, Medewerkers woningcorporaties, Medewerkers welzijn,  Medewerkers schuldhulpverlening, Medewerkers van woningcorporaties, medewerkers bibliotheken.

 

Door de cursus begrijp je meer over factoren die invloed hebben op mentale gezondheid, herken je signalen van psychische problemen eerder en weet je wat je dan kunt doen, ook als iemand in een crisis verkeert. Zie de flyer voor meer informatie.

 

Arkin en GGZ inGeest zijn de uitvoerende organisaties. Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.

 

Interesse? Meld je aan tot 19 maart 2020 via deze link.

 

https://mhfa.nl/archives/events/amsterdam-31-maart71421-april-2020-middag